10 Google Interview Questions shared by an engineer who attend the test

10 Google Interview Questions shared by an engineer who attend the test

1. What is the opposite function of malloc() in C?
Answer: free().

2. What Unix function lets a socket receive connections?
Answer: listen().

3. How many bytes are necessary to store a MAC address?
Answer: six.

4. sort the time taken by: CPU register read, disk seek, context switch, system memory read.
Answer: CPU register read, system memory read, context switch, disk seek.

5. What is a Linux inode?

Answer: it’s file metadata




6. What Linux function takes a path and returns an inode?

Answer: stat()
7. what is the name of the KILL signal?

Answer:TERMINATE

8. Why Quick sort is the best sorting method?
Answer: Quicksort has the best big-O.

9. There’s an array of 10,000 16-bit values, how do you count the bits most efficiently?
Answer: use a lookup table and then sum the results

10. what is the type of the packets exchanged to establish a TCP connection?

Answer: it’s SYN, SYN-ACK and ACK

He Only Answered 4/10 Questions Correctly and Google Stopped his interview here.

For More details read his Blog: http://www.gwan.com/blog/20160405.html


smarttips

Leave a Reply

Advertisment ad adsense adlogger